مدارس ابتدایی قرار است 5شنبه ها
تعطیل شود

شورای عالی آموزش و پرورش برای مدیریت بهینه زمان آموزش، فراهم کردن زمینه تحول آفرینی در فرایند تعلیم و تربیت و همچنین کیفیت بخشی به برنامه های آموزشی و تربیتی، طرح ساماندهی زمان آموزش ابتدایی را با تعطیلی روز «پنجشنبه» این مدارس تصویب کرده است.
وی افزود: تقویت انگیزه و نشاط دانش آموزان برای فراگیری بیشتر دروس، گسترش فعالیت های پرورشی و فوق برنامه برای رشد همه جانبه تربیتی دانش آموزان و انطباق بیشتر برنامه های آموزشی و تربیتی با شرایط سنی و ویژگی های روانی دانش آموزان از اهداف این طرح به شمار می رود.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، تقویت ارتباط مدرسه و خانواده ، تحکیم تعامل عاطفی دانش آموزان با خانواده ، انعطاف پذیری برنامه ها و زمان آموزش متناسب با شرایط اقلیمی و منطقه ای و همچنین تقویت انگیزش و فراهم کردن زمینه های ارتقای تحصیلی و حرفه ای شغلی و پژوهشی معلمان ابتدایی را از دیگر اهداف این طرح برشمرد.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح، دانش آموزان مدارس ابتدایی پنج روز در مدرسه حضور خواهند داشت و این امر علاوه بر تقویت بنیان خانواده ، به افزایش انگیزه دانش آموزان برای تحصیل کمک خواهد کرد.
با اجرای طرح تعطیلی پنجشنبه مدارس ابتدایی یک ساعت به ساعت آموزشی اضافه می شود
قربان با بیان این که اجرای سراسری طرح تعطیلی سراسری پنجشنبه مدارس ابتدایی بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش از اول مهر ماه سال جاری آغاز می شود، اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل اجرایی که ششم فروردین به استان ها اعلام شده است، مدارسی که داوطلب اجرای این طرح هستند، می توانند از 20 فروردین ماه سال جاری مصوبه جلسه خود را به مناطق و ادارات آموزش و پرورش استان ها اعلام کنند.
به گفته وی، در حال حاضر حدود 60 هزار مدرسه ابتدایی در کشور فعالیت دارند که حدود شش میلیون دانش آموز (حدود 45 درصد از دانش آموزان کشور) را تشکیل می دهند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: با اجرای طرح تعطیلی روز پنجشنبه مدارس ابتدایی، نه تنها ساعات آموزشی دانش آموزان کاهش نمی یابد، بلکه یک ساعت نیز به ساعت آموزشی آن ها افزوده می شود؛ بر این اساس، آموزش شش روز کاری در 24 ساعت آموزش در هفته به پنج روز کاری با 25 ساعت آموزش تغییر می یابد.

مدارس ابتدایی در صورت تمایل می توانند اجرای طرح تعطیلی پنجشنبه ها را آغاز کنند
وی با بیان این که در حال حاضر حدود 20 درصد از مدارس ابتدایی در نوبت بعداز ظهر تشکیل می شوند، ادامه داد: از سال تحصیلی 91ـ 90 تدابیری اتخاذ خواهد شد تا با ساماندهی فضاهای آموزشی و همچنین نیروی انسانی، مدارس ابتدایی با اولویت نوبت صبح تشکیل شود.
قربان خاطر نشان کرد: در حال حاضر مدارسی که بخواهند به صورت داوطلبانه تعطیلی روز پنجشنبه ها را اجرا کنند، مشکلی ندارند و طبق دستورالعملی که به استانهای کشور ابلاغ شده می توانند گزارش جلسات خود را به ادارات آموزش و پرورش اعلام و از هفته آینده برنامه خود را اجرایی کنند.
مدارس ابتدایی می توانند روزهای پنجشنبه فعال و دایر باشند
همچنین مهندس نوید ادهم ـ دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ـ نیز در گفت وگویی با ایسنا، با اشاره به مصوبه ساماندهی آموزش دوره ابتدایی، درباره چگونگی اجرای این طرح در مدارس، اظهار کرد: برنامه هفتگی مدارس ابتدایی به میزان حداقل 800 جلسه در طول سال تحصیلی با رعایت جدول درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش تنظیم و اجرا می شود.
وی عنوان کرد: در تنظیم برنامه هفتگی باید برنامه آموزش تربیتی مدارس در قالب 25 جلسه آموزشی برای کلیه پایه های تحصیلی و منحصرا در پنج روز هفته سازماندهی و اجرا شود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: زمان هر جلسه برای پایه اول و دوم 45 دقیقه و برای پایه های سوم، چهارم و پنجم ابتدایی 50 دقیقه تعیین شده است.
به گفته وی، برای پایه های اول و دوم بعد از هر جلسه آموزشی 20 دقیقه و برای پایه سوم، چهارم و پنجم نیز 15 دقیقه زمان استراحت در نظر گرفته شده است.
نوید ادهم بیان کرد: بر اساس این طرح، روزانه 15 دقیقه به مراسم آغازین و 20 دقیقه به اقامه نماز جماعت در مدارس اختصاص می یابد و تلفیق زمان دو جلسه آموزش و حذف زمان استراحت بین آن ها مجاز نیست.
وی یادآور شد: زمان شروع و پایان ساعات کار روزانه مدارس بر حسب شرایط جغرافیایی هر منطقه و با پیشنهاد اداره کل آموزش و پرورش استان و همچنین تایید شورای آموزش و پرورش آن استان ابلاغ می شود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تصریح کرد: مدارس ابتدایی می توانند روزهای پنجشنبه برای طراحی و اجرای برنامه های آموزشی و تربیتی از جمله فعالیت های فوق تربیتی همچون اردوها، بازدیدها و فعالیت های ورزشی دایر باشند.